Siirry sisältöön

Virran mukana -juttusarja

Virran mukana -sarjan seuraava jututettava on Saariston Puodin markkinointivastaava Lasse Soininen.

Pohjassa sen salaisuus!

”Suomen paras pizzeria” tittelin juuri vast’ikään voittaneella Saariston Puodilla Liperissä eletään vuoden kiireisintä aikaa.

Päivät on toki pitkiä ja hulinaa riittää, mutta vihdoin vuosia tekemämme pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta, iloitsee markkinointivastaava Lasse Soininen.

Saariston Puodin tarina vie vuoteen 2021, jolloin Puodin toiminta nykyisessä muodossaan alkoi. Yrittäjä Anne “Nonna” Suhonen keräsi perheen yhteen maailmalta ja kutsui lapset “kevyisiin kesätöihin” Pohjois-Karjalaan. Yhdessä ideoiden päätuotteeksi valittiin artesaanipizza joka paistettaisiin Italiasta tuoduilla puu-uuneilla.

Alusta saakka tiedostimme, että tuotteen tulee erottua massasta, sillä Puodin sijainti ei ole keskeisin, kertoo Lasse.

Puodin pizzan salaisuus piileekin autenttisuudessa ja laadukkaissa raaka-aineissa. Jokainen pizza on käsityötä ja esivalmistelut vievät useamman päivän. Taikina hapatetaan ja tehdään niin sanottu juuri, joka antaa pizzalle makua ja oikeanlaisen rakenteen. Tomaattikastike tehdään itse kokonaisista tomaateista ja resepti on italian Nonnien inspiroima. Erityisesti pohja on hyvän pizzan tärkein elementti, jonka päälle voi rakentaa maistuvia pizzaelämyksiä laadukkaista raaka-aineista. Kaiken kruunaa kypsennys puu-uunissa, samanlaista makua ja rakennetta on hankala saada aikaiseksi sähkö-tai kaasu-uunissa.

Tuotekehitystä tehdään pääsääntöisesti omien kokemusten ja ideoiden pohjalta. Keväällä 2024 teimme opintomatkan Italiaan, jossa pääsimme vierailemaan maailman kuulujen pizzamaestrojen ravintoloissa, Lasse jatkaa.

Toritapahtumiin osallistuminen on parasta PR-työtä

Saariston Puoti on jo tuttu ja odotettu toimija Joensuun Kauppatorin tapahtumissa.

Meille torin tapahtumiin osallistuminen on ollut pääsääntöisesti PR-työtä ja mikäpä olisikaan parempi käyntikortti kuin maistiaiset tuotteesta? Joka kerta torilla olemme päässeet esittelemään tuotettamme uusille ihmisille. Ja joka kerta uusia ihmisiä on löytänyt tiensä myös ”pääkonttorille” Liperiin tapahtuman jälkeen. Usein jopa samana iltana. Voimme siis sanoa, että PR-työ torilla on ollut kannattavaa monellakin tasolla. Lisäksi on ollut mahtavaa tutustua alueen toimijoihin ja osa tutustumisista on johtanut läheiseen yhteistyöhön josta kaikki osapuolet hyötyvät.

Virran mukana -juttusarja avaa Joensuun Kauppatorin elämää ja tutustuttaa lukijat torilla toimiviin yrittäjiin. Kesän aikana julkaisemme tarinoita, jotka valottavat Kauppatorin ainutlaatuista tunnelmaa.